SyŲte MTB Winter 23.3.2019
Etusivu          Info          Ilmoittaudu          Yhteystiedot         In English       Syöte MTB Summer 6.8.2022  
  Front page              Info                  Register                        Contact us                       In English                         Syöte MTB Summer 6.8.2022              
YhteistyŲssš

Special Bike

Lapland Bike Hotel Iso-Syöte

Hotelli Iso-SyŲte & Safari

Chimpanzee

Bar & Grill Kauppuri 5 Oy

Digitarvike

Navico Oy

Hotelli Pikku-SyŲte

Fenix

Kotivara

Info

Osallistujainfo Syöte MTB Winter 2019

Erittäin alustava aikataulu 2019

 • Perjantai 22.3.

  • 15.00 Tapahtumakanslia avataan (Romekievari)
     - Osallistujanumeroiden haku, muutokset ym.
  • 16.00 Y√∂n yli -retken l√§ht√∂ (Romekievari)
  • 18.00 Toni Lundin luento Iditarod Trail Invitational -seikkailusta. 1600 kilometrin kisa Alaskassa.
  • 21.00 Tapahtumakanslia suljetaan

 • Lauantai 23.3.

  • 08.00 - 10.00   Aamiaista tarjolla Romekievarilla hintaan 12 ¬Ä / hl√∂. Varaa aamiaisesi ennakkoon!
  • 08.00       Tapahtumakanslia avataan (Romekievari)
     - Osallistujanumeroiden haku
  • 09.30       Osallistujanumeroiden haku p√§√§ttyy
  • 09.45       L√§ht√∂ryhmiin jako l√§ht√∂paikalla
  • 10.00       L√§ht√∂, kaikki ryhm√§t
  • 14.00 - 20.00   Pesu- ja saunatilat k√§yt√∂ss√§ Safaritalolla
  • 15.00 - 20.00   Lounasbuffet avoinna (Romekievari)
  • 18.30       Arvontapalkintojen jako (Romekievari)
  • 19.30 - 23.00   Savusauna* osallistujien k√§yt√∂ss√§
  • 22.00 -     Iltabileet

* Huom! Savusauna sijaitsee n. 9 km päässä. Järjestämme sinne bussikuljetuksen Romekievarilta n. klo 20:15 ja takaisin n. klo 23. Kyytiin mahtuu n. 50 ensimmäistä. Savusaunaan mahtuu kerralla noin 20-25 henkeä.


Tapahtumakanslia / osallistujanumeroiden haku on auki pe 22.3. klo 15-21 ja la 23.3. klo 08-09:30.

Tapahtumakanslia sijaitsee Romekievarissa, rinteiden alla, lähellä lähtöpaikkaa. Osoite Romekievarintie 1, 93280 Syöte. Lähtö tapahtuu pysäköintialueelta rinteiden alta.

Missä?

Pudasjärvi, Syötteen kansallispuisto ja retkeilyalue, 93280 Syöte.
Tapahtumakansliana toimii ravintola Romekievari, Romekievarintie 1, 93280 Syöte.
Pesu- ja saunatilat sijaitsevat Safaritalolla, Romekievarintie 4.
Tapahtumakanslia, lähtö, saunatilat sekä savusauna Google-kartalla

Ryhmäkuvaukset

Lyhyt
Sopiva ryhmä aloitteleville läskipyöräilijöille. Ryhmän ajomatka määräytyy ryhmän ja kelien mukaan ajoajan ollessa kuitenkin 3-4 tunnin luokkaa. Ajonopeus pidetään aloittelijoille sopivana sään ja lumiolosuhteiden mukaan. Ihaillaan yhdessä Syötteen kaunista talvimaisemaa ja nautitaan yhdessä ulkoilusta, hyvästä seurasta ja huoltopisteiden tarjoilusta.
Arvioitu matka 20-25 km

Leppoisa
Tällä jonkin verran pitkäkestoisemmalla retkellä edetään rauhalliseen tahtiin ryhmän mukana. Reitin varrella meno on leppoisaa ja huolloissa on hyvin aikaa nauttia tarjoilusta. Välillä pysähdytään kuvaamaan ja nauttimaan kauniista talvisesta luonnosta. Vuonna 2018 ryhmät jaettiin lähtöpaikalla useampaan ryhmään, joilla oli hieman erilaiset vauhtitavoitteet.
Arvioitu matka 35-45 km

Reipas
Reippaasti mutta rennosti etenevä ryhmä pyrkii keliolosuhteiden mukaan ajamaan hieman pidemmän matkan. Vauhti sovitetaan ryhmälle sopivaksi ja huolloissa täydennetään energiavarastot. Ajoaikaa on varattu koko päiväksi! Vuonna 2018 reippailijat jaettiin lähtöpaikalla useampaan ryhmään, joilla oli hieman erilaiset vauhtitavoitteet.
Arvioitu matka 50-60 km

Pitkä
Reipas ja pitkä ryhmä soveltuu hyväkuntoisille ja vähän reippaammasta menosta pitäville. Syötteen sherpa Ski Soini johdattaa ryhmänsä Syötteen metsiin ja nousumetrejä ei pelätä. Tavoitteena on kiertää läpi kaikki talvireittien piirissä olevat tuvat, joten vauhtiakin pidetään yllä. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, joten kaikissa huolloissa ehditään pysähtyä tankkaamaan ja nauttimaan luonnosta ja hyvästä seurasta. Tämäkin ryhmä viihtyy maastossa täyden päivätyön verran.
Arvioitu matka 70-80 km

Seikkailu
Pekan johdattama vaativa ja seikkailullinen retki hienoihin ja outoihin paikkoihin, kelien salliessa. Taattua elämysmatkailua Syötteen talvipoluilla ja reiteillä syömistä unohtamatta. Pyöränkäsittelytaidosta ja dieselmoottoriluokan kunnosta on hyötyä, mutta aivan hirveän kovaa kiirettä ei pidetä ja alustakin on usein vetäjän mielestä ajokelpoista. Kenkiin todennäköisesti menee lunta ja pyörää joutuu työntämäänkin. Retkeen on syytä valmistautua ottamalla mukaan vähän pidemmän ajon kestävä valaisimen akku sekä useampi levy rusinapähkinäsuklaata, mutta kaikilla huoltopisteillä syödään silti hyvin!
Arvioitu matka 50-70 km

Yön yli:
Vaativa Yön yli -retki syvälle kansallispuistoon Rytivaaran varaustuvalle (matkaa noin 30 km yhteen suuntaan). Retkelle lähdetään perjantai-iltapäivänä, jolloin ajetaan pimeän kansallispuiston uumenissa muutaman mutkan kautta rauhallista tahtia. Osallistujat yöpyvät tunnelmallisessa varaustuvassa ja käytössä on todennäköisesti myös erämaasauna. Lauantaina retki jatkuu Syötteen kansallispuiston reiteillä. Tähän ryhmään sopii vain 6-7 osallistujaa ja retki vaatii kokemusta talviretkeilystä ja yöpymisestä talviolosuhteissa. Retkelle osallistujat vastaavat itse ruokahuollostaan, mutta lauantaina käytössä ovat tapahtuman huoltopisteet. Lauantaiaamuna ryhmä palaa Toraslammen huoltopisteen kautta. Sinne voi halutessaan jättää yöpymisvarusteensa kuljetettavaksi maaliin jolloin niitä ei tarvitse kantaa mukana enää koko lauantaipäivää.
Arvioitu matka 70-100 km

Rytivaaran retki on vaativa, ja erittäin riippuvainen keliolosuhteista. Mikäli olosuhteet ovat huonot, retkeä lyhennetään joko Romesuvannon tuvalle, tai vain iltalenkiksi jolloin palataan takaisin lähtö- tai maalipaikkaan.

Ylläolevat matkat ovat arvioita. Niihin vaikuttavat todella merkittävästi keliolosuhteet, ryhmän koko ja taitotaso. Matka voi siis olla reilusti lyhyempi tai pidempi. Kilometrien lisäksi Syötteen maastojen korkeuserot tuovat ryhmien vaativuuteen merkittävän lisän.

Ryhmissä pyritään sovittamaan ajoaika ja -nopeus osallistujien ja keliolosuhteiden mukaan siten, että voidaan nauttia hyvistä reiteistä, upeasta luonnosta sekä tarjoiluista ihan koko rahan edestä. Kaikki ryhmät palaavat maaliin siten, että ehditään rentoutua ja lämmitellä saunassa sekä nauttia runsaasta buffet-ruokailusta ja tsekata läpi arvontapalkintolistat. Syötteen Eräpalveluiden savusaunaankin ehtii!


Varusteet ym.

 • Sy√∂te MTB Winter -tapahtumaan saa osallistua mill√§ vain ihmisvoimin liikkuvalla polkupy√∂r√§ll√§, kunhan sen kaikki renkaat ovat v√§hint√§√§n 3,7 tuumaa (94 mm) leveit√§.
 • Kyp√§r√§ on pakollinen.
 • Toimiva matkapuhelin on pakollinen. Huomaa, ett√§ kylm√§ s√§√§ rajoittaa akun kestoa.
 • Ota mukaan taukotakki / muuta l√§mmint√§ vaatetta, tauoilla tulee √§kki√§ kylm√§.
 • Suosittelemme pakkasta kest√§v√§√§ juomaj√§rjestelm√§√§, oli se sitten juomareppu tai minimiss√§√§n esim. vain takin sis√§ll√§ oleva juomapullo.
 • Pidemmille matkoille osallistuvilla t√§ytyy olla valo, jonka turvin tarvittaessa p√§√§see pois mets√§st√§. Aurinko laskee noin klo 18:30.
 • Osallistujat huolehtivat itse omasta vakuutusturvastaan. J√§rjest√§j√§ll√§ ei ole vakuutusta osallistujille.


Ilmoittautumismaksu

Ilmoittautumismaksu sisältää opastuksen ohjatuissa ryhmissä, huoltopisteiden tarjoilun reitin varrella (pl. mahdollisesti yksi omakustanteinen huoltopiste), buffet-ruokailun, sauna- ja suihkumahdollisuuden, mahdollisuuden arvontapalkintoihin sekä sisäänpääsyn iltabileisiin. Lisäksi osallistujat saavat käyttää Syötteen Eräpalveluiden aitoa savusaunaa lauantaina 23.3. Huom! Savusauna sijaitsee n. 10 km päässä. Kuljetus ei sisälly osallistumismaksuun.

Tapahtumaohjeet ja tapahtuman erityispiirteet

Syöte MTB Winter -tapahtuman reitti kulkee osin kansallispuisto- ja retkeilyalueilla. Reitit ovat suurelta osin myös yleisiä retkeilyreittejä, joten niillä voi olla myös moottorikelkoilla, suksilla, valjakoilla, jalan ym. kulkevia retkeilijöitä. On lisäksi syytä olla erityisen tarkkaavainen risteyskohdissa, sillä reittejä ei suljeta tapahtumaa varten.
PoroOsallistujien on syytä huomioida myös se, että Syöte MTB -tapahtumien reitti kulkee poronhoitoalueella.


Huoltopaikat

Huoltopisteillä on tarjolla maistuvaa evästä ja juotavaa. Pyrimme järjestämään yhdelle huoltopaikalle makkaranpaistoa (sis. osallistumismaksuun).

Huoltopisteet toimivat tarvittaessa evakuointipisteinä, samoin tienylitykset.

Mahdollisen onnettomuuden sattuessa jokainen on velvollinen auttamaan loukkaantunutta ja estämään lisävahinkojen syntymisen. Osallistujien on ehdottomasti noudatettava järjestäjien heille antamia ohjeita. Vakavan onnettomuuden sattuessa järjestäjällä on oikeus keskeyttää tapahtuma. Viralliset lausunnut antaa järjestäjän nimeämä henkilö.

Huomioitavaa

Reitti kiertää pääosin kansallispuiston alueelle merkityillä pyöräilyreiteillä. Mikäli jaksat kantaa täyden geelipussin / juomapullon maastoon, jaksat sen varmasti tuoda myös takaisin. Kansallispuiston luonto on herkkää, ja mikäli roskaamista tapahtuu, voi tapahtuman järjestäminen tulevaisuudessa olla haastavaa. Tästä syystä järjestäjät voivat halutessaan merkata osallistujien mukaansa ottamia tuotteita. Mikäli maastosta löydetään osallistujan jäljiltä merkattuja tuotteita veloitetaan osallistujalta tapahtuman jälkeen siivouskuluina 40 € / tuote. Järjestäjän havaitessa roskaamista osallistujan taholta, voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Peruminen

Osallistumismaksusta palautetaan 35 euroa lääkärintodistusta vastaan. Palautusta varten toimita tilinumero ja skannattu lääkärintodistus osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com. Palautus koskee ainoastaan peruutuksia, joiden lääkärintodistus toimitetaan viimeistään 25.3.2019.

Osallistumisoikeuden siirto ja muutokset osallistujatietoihin

Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle kahdenkeskisellä sopimuksella 12.3.2019 asti. Molempien henkilöiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com . Tämän jälkeen uusi osallistuja voi ilmoittautua normaalisti ilmoittautumislomakkeen kautta haluamaansa sarjaan 12.3.2019 asti. Mikäli tapahtuma on loppuunmyyty aiemmin (eikä ilmoittautumislomake siten ole enää auki), voi uuden osallistujan tiedot ilmoittaa meille sähköpostitse.

Matkoihin, seuratietoihin yms. voi tehdä muutoksen 13.3.2019 asti sähköpostitse osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com.

HOX! Kaikista muutoksista ja siirroista veloitetaan 10 euroa per siirto tai muutos. Summa maksetaan tilillemme, ks. maksuohjeet.

13.3.2019 jälkeen siirtoja ja muutoksia voi tehdä vain tapahtumakansliassa perjantaina 22.3. klo 17-21, Summa maksetaan käteisellä tapahtumakansliaan. Lauantaina 23.3. muutoksia ei voi enää tehdä.

Osallistumisen vahvistaminen

Osallistuminen tapahtumaan vahvistetaan hakemalla osallistujanumero tapahtumakansliassa sen aukioloaikana perjantaina 22.3.2019 tai lauantaina 23.3.2019, kuitenkin viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöaikaa. Noutamalla osallistujanumeronsa tapahtumaan osallistuja vahvistaa myös tutustuneensa tapahtuman infoon, sekä tapahtumakanslian ilmoitustaululla olevaan ohjemateriaaliin.

Tietosi

Ilmoittautuessasi hyväksyt tietojesi käytön tapahtuman järjestämiseen liittyvissä tarkoituksissa. Nimi, seura, tulos ja paikkakunta voidaan julkaista tuloksissa ja muissa tapahtumaan liittyvissä tiedotteissa. Muita tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman suostumustasi.

Tapahtuman peruminen

Talvisen tapahtuman järjestäminen on vahvasti säiden armoilla. Mikäli tapahtuma Krossikommuuni ry:stä riippumattomista syistä joudutaan perumaan, ja peruminen on tiedossa viimeistään 21.3.2019 klo 09:00, Krossikommuuni ry palauttaa osallistumismaksut osallistujille 80-prosenttisesti kattaakseen siihen mennessä syntyneitä kuluja. Mikäli tapahtuma joudutaan peruuttamaan tämän jälkeen, ei maksuja valitettavasti voida palauttaa. Ensisijaisesti pyrimme kuitenki järjestämään osallistujille mahdollisimman hienon tapahtuman, sen mukaan mitä olosuhteet sallivat.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt nämä säännöt ja ohjeet.Yhteistyössä

PyŲrš-Suvala

TREK bicycles

Hulluna.com

SyŲtteen kansallispuisto

SyŲtteen Eršpalvelut

Evoc

Orbea

Vaatelaastari

PŲrhŲ - Vuodesta 1956

© Krossikommuuni ry 2012-2024