Syöte MTB 6.8.2016
Etusivu    Info    Sarjat    Ilmoittaudu    Reitti    Kuvat    Videot    Majoitus    Osallistujat    Tulokset    Asusteet    Yhteystiedot    In English  
Syöte MTB Winter 23.3.2019
 Front page       Info         Classes          Register            Route          Photos         Videos          FAQ         Accommodation           Participants          Results            Merchandise          Contact us          In English      
Yhteistyössä

Special Bike

Bike Hotel Concept Iso-Syöte

Hotelli Iso-Syöte & Safari

Chimpanzee

Bar & Grill Kauppuri 5 Oy

Digitarvike

Navico Oy

Hotelli Pikku-Syöte

Fenix

Kotivara

Info

Opaskartta ja osallistujainfo

Osallistujainfo 2018 [PDF]

Erittäin alustava aikataulu 2019

 • Perjantai 2.8.

  • 15.00       Tapahtumakanslia avataan
     - Osallistujanumeroiden haku, muutokset, joukkueilmoittautumiset ym.
  • 18.00 - 21.00 Päivällisbuffet hintaan 20 €/hlö
  • 21.00       Tapahtumakanslia suljetaan

 • Lauantai 3.8.

  • 06.30 - 10.00   Aamiaista tarjolla hintaan 13 €/hlö
  • 07.00       Tapahtumakanslia avataan
     - Osallistujanumeroiden haku
  • 08.30       Osallistujanumeroiden haku päättyy
  • 08.45       Omahuoltopisteelle tuotavien tavaroiden viimeinen jättöaika lähtöalueella
  • 09.00       Lähtö, lähtöryhmä 1 (65 km ryhmä 1, 130 km)
  • 09.30       Toinen lähtö, ryhmä 2 (65 km ryhmä 2)
  • 10.00       Kolmas lähtö, (30 km ja sähköpyörät 30 km)
  • 11.45       Ensimmäisiä 30 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 12.00       Ensimmäisiä 65 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 12.00 - 20.00   Lounasbuffet avoinna. Hinta ulkopuolisille 14 €/hlö.
  • 14.15       Toiselle kierrokselle (130 km matkalla) lähtö suljetaan
  • 15.15       Ensimmäisiä 130 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 15.45       Ensimmäinen huoltopiste (19/84 km) suljetaan, osallistujat
               ohjataan suoraan maaliin.
  • 17.00       Toinen huoltopiste (33/98 km) suljetaan,
  • 17.45       Kolmas huoltopiste (42/107 km) suljetaan,
  • 18.45       Neljäs huoltopiste (52/117 km) suljetaan,
               osallistujat ohjataan suoraan maaliin.
  • 19.30       Palkintojenjako (kaikki sarjat)
  • 20.00       Maali ja tapahtumakanslia suljetaan
  • 22.00 -     Iltabileet

Tapahtumakanslia / osallistujanumeroiden haku on auki pe 2.8. klo 15-21 ja la 3.8. klo 07-08:30.

Missä?

Pudasjärvi, Syötteen kansallispuisto ja retkeilyalue, 93280 Syöte, Finland.
Tapahtumakanslian tarkka osoite julkaistaan myöhemmin.
Lähtö-, maali ja pysäköintialueet sekä peseytymispaikat Google-kartalla

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumismaksu

Ilmoittautumismaksu sisältää ajanoton, huoltopisteiden tarjoilun reitin varrella, buffet-ruokailun, sauna-, suihku- ja uintimahdollisuuden, pyöränpesumahdollisuuden, mahdollisuuden palkintoihin sekä sisäänpääsyn iltabileisiin.

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Kypärän käyttö on pakollista.

Osallistua voi millä vain lihasvoimin kulkevalla polkupyörällä.

Peruminen

Osallistumismaksusta palautetaan 45 euroa lääkärintodistusta vastaan. Palautusta varten toimita tilinumero ja skannattu lääkärintodistus osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com. Palautus koskee ainoastaan peruutuksia, joiden lääkärintodistus toimitetaan viimeistään 5.8.2018.

Osallistumisoikeuden siirto ja muutokset osallistujatietoihin

Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle ja/tai siihen voi tehdä muutoksia ilmoittautumisen yhteydessä saamasi linkin kautta. Ostaja ja myyjä voivat sopia kaupoista keskenään. Muista myyjänä lähettää ilmoittautumisen yhteydessä saamasi osallistujatietojen muutoslinkki uudelle osallistujalle, niin uusi osallistuja voi muuttaa tiedot ja sarjat haluamikseen. Kaikki muutokset maksavat 5€ / kerta ja ne maksetaan muutosten yhteydessä suoraan verkossa.

2.8. jälkeen siirtoja ja muutoksia voi tehdä vain tapahtumakansliassa perjantaina 2.8. klo 15-21, ja niistä veloitetaan 10 euroa per siirto tai muutos. Summa maksetaan käteisellä tapahtumakansliaan. Lauantaina 3.8. muutoksia ei voi enää tehdä.

Joukkueilmoittautumiset

Joukkueet voi ilmoittaa etukäteen sähköpostitse tai tapahtumakansliassa perjantaina 2.8. Lisätietoja täällä.

Osallistumisen vahvistaminen

Osallistuminen tapahtumaan vahvistetaan hakemalla osallistujanumero tapahtumakansliassa sen aukioloaikana perjantaina 2.8. tai lauantaina 3.8., kuitenkin viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöaikaa. Noutamalla osallistujanumeronsa tapahtumaan osallistuja vahvistaa myös tutustuneensa kilpailuohjeeseen, sekä tapahtumakanslian ilmoitustaululla olevaan ohjemateriaaliin.

Tietosi

Ilmoittautuessasi hyväksyt tietojesi käytön tapahtuman järjestämiseen liittyvissä tarkoituksissa. Nimi, seura, tulos ja paikkakunta voidaan julkaista tuloksissa ja muissa tapahtumaan liittyvissä tiedotteissa. Muita tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman suostumustasi.
Tapahtumaohjeet ja tapahtuman erityispiirteet

Reiteille tulee muutoksia vuonna 2019. Tarkat muutokset ja matkat riippuvat mm. maanomistajista, ja huoltopisteiden etäisyydet voivat vielä muuttua.

Syöte MTB -tapahtuman reitti kulkee osin kansallispuisto- ja retkeilyalueilla. Reitit ovat suurelta osin myös yleisiä retkeilyreittejä, joten niillä voi olla myös jalan kulkevia retkeilijöitä. On lisäksi syytä olla erityisen tarkkaavainen risteyskohdissa, sillä kaikkia risteäviä reittejä ei voida sulkea tapahtumaa varten. Reiteillä on paikoin pitkospuita, joista suurin osa on hyvässä kunnossa. Osalla reitistä voi kuitenkin olla myös huonokuntoisia pitkospuita. Osallistujien on syytä noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta pitkospuilla ajaessa.
PoroOsallistujien on syytä huomioida myös se, että Syöte MTB -tapahtuman reitti kulkee poronhoitoalueella.
Reitti on merkitty muovinauhoin. Joitain risteyksiä on myös merkitty nuolikyltein reitin selkeyttämiseksi.


Nuolikyltti

Erityisen suurta huomiota ja tarkkaavaisuutta vaativat paikat on merkitty alaspäin osoittavalla nuolella tai kahdella nuolella. Suosittelemme hidastamaan nopeutta ko. paikoissa reilusti.

Tieosuudet

Reitti alkaa parin kilometrin tieosuudella. Lähdössä ja sen jälkeen sekä tieltä maastoon siirryttäessä osallistujien tulee noudattaa suurta varovaisuutta ja ennen kaikkea välttää sivusuunnassa "äkkinäistä tempoilua".

Muista tieosuuksilla seuraavat asiat:

 • Käytä liikennesääntöjen mukaisesti tien oikeaa kaistaa – vastaantulevien kaistalla ajaminen on ehdottomasti kiellettyä
 • Säilytä oma ajolinja sekä riittävä välimatka edessä ja rinnalla ajavaan
 • Mutkittelu, voimakas jarruttelu ja kiilaaminen on ehdottomasti kielletty
 • Mikäli tiellä sattuu olemaan esteitä (esim. reikä kestopäällysteessä), varoita siitä hyvissä ajoin takana tulevia.
 • Risteystä lähestyttäessä anna takana tuleville merkki (esim. kädellä osoittaen) ja hidasta vauhtia tasaisesti, niin että käännös tai siirtyminen maastoon tapahtuu sujuvasti.

Ohitustilanteet

Reitti on pääosin kapeaa ”singletrackiä”. On siis enemmän kuin todennäköistä, että jonoja syntyy. Huomioi takaa tulevat ja jätä heille mahdollisuuksien mukaan tilaa ohittaa, vaikka polun sivuun siirtyen. Ennen ohitusta varoita ohitettavaa kertomalla kummalta puolelta aiot ohittaa. Ja kiitos on aina mukava kuulla, kun on antanut reilusti tietä.

Huoltopisteet

Reiteille tulee muutoksia vuonna 2019. Tarkat muutokset ja matkat riippuvat mm. maanomistajista, ja huoltopisteiden etäisyydet voivat vielä muuttua.

Huoltopisteillä on tarjolla mm. vettä, urheilujuomaa, rusinoita, suolakurkkua, ruisleipää ja juustoa. Joillain huoltopisteillä tarjoilu saattaa vaihdella.

60km reitillä on neljä huoltopistettä sekä maalihuolto

 • Pitämävaaran Pumppaamon jälkeen noin 19 km kohdalla
 • Valkamantiellä omahuollon yhteydessä noin 33 km kohdalla
 • Lauttalammen läheisyydessä noin 42 km kohdalla
 • Lauttalammen läheisyydessä noin 52 km kohdalla
 • Iso-Syötteen laella maalin yhteydessä noin 65 km kohdalla.

130 km matkalla ajetaan kaksi kertaa 65 km reitin kierros, joten yo. huoltopisteiden annit ovat tarjolla kahdesti. 30 km reitillä huoltopisteitä on kaksi: Huolto 1 (19 km) ja Huolto 5 maalissa (30 km).

Huoltopaikalla ajoreitti on pidettävä vapaana ja henkilöstön ohjeistusta on noudatettava huollossa. Huoltopisteet toimivat onnettomuustilanteissa evakuointipisteinä, samoin miehitetyt tienylitykset. Tästä syystä on hyvä tietää, minkä verran on matkaa edellisestä huollosta.

Mahdollisen onnettomuuden sattuessa jokainen on velvollinen auttamaan loukkaantunutta ja estämään lisävahinkojen syntymisen. Osallistujien on ehdottomasti noudatettava järjestäjien heille antamia ohjeita. Vakavan onnettomuuden sattuessa järjestäjällä on oikeus keskeyttää tapahtuma. Viralliset lausunnut antaa järjestäjän nimeämä henkilö.

Oma huoltaja ja reitin seuraaminen

Kaikkien turvallisuuden takaamiseksi pyydämme erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta etenkin pysäköinnissä kaikkien niiden osalta, jotka seuraavat tapahtumaa reitin varrella. Huomioi pysäköintikieltoalueet.

Huomioitavaa

Reitti kiertää pääosin kansallispuiston alueelle merkityillä pyöräilyreiteillä. Mikäli jaksat kantaa täyden geelipussin / juomapullon maastoon, jaksat sen varmasti tuoda myös takaisin. Kansallispuiston luonto on herkkää, ja mikäli roskaamista tapahtuu, voi tapahtuman järjestäminen tulevaisuudessa olla haastavaa. Tästä syystä järjestäjät voivat halutessaan merkata osallistujien mukaansa ottamia tuotteita. Mikäli maastosta löydetään osallistujan jäljiltä merkattuja tuotteita veloitetaan osallistujalta tapahtuman jälkeen siivouskuluina 40 € / tuote. Järjestäjän havaitessa roskaamista osallistujan taholta, voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt nämä säännöt ja ohjeet. Sääntöjen ja ohjeiden rikkomisesta voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Yhteistyössä

Pyörä-Suvala

TREK bicycles

Syötteen kansallispuisto

Syötteen Eräpalvelut

Pudasjärven Urheilijat

Evoc

Fillari-lehti

Autori

Rush Racing

Pörhö - Vuodesta 1956

© Krossikommuuni ry 2012-2018