Syöte MTB 7.8.2021
Etusivu   Info   Sarjat   Ilmoittaudu   Reitti   Kuvat   Videot   Majoitus   Osallistujat   Tulokset   Asusteet   Yhteystiedot   ENG 
Syöte MTB Winter
 Front page     Info      Classes        Register           Route       Photos       Videos    Accommodation     Participants         Results        Merchandise         Contact us     In English 
Yhteistyössä

Special Bike

Bike Hotel Concept Iso-Syöte

Hotelli Iso-Syöte & Safari

Bioracer

Navico Oy

Hotelli Pikku-Syöte

Pudasjärven Urheilijat

Kotivara

Info

Opaskartta ja osallistujainfo

Osallistujainfo 2019 [PDF] Info 2021 tulossa pian.

Aikataulu 2021

 • Perjantai 6.8.

  • 15.00       Tapahtumakanslia avataan
     - Osallistujanumeroiden haku, muutokset, joukkueilmoittautumiset ym.
  • 18.00 - 21.00 Päivällisbuffet hintaan 28 eur/hlö
  • 21.00       Tapahtumakanslia suljetaan

 • Lauantai 7.8.

  • 06.30 - 10.00   Aamiaista tarjolla hintaan 25 eur/hlö
  • 07.00       Tapahtumakanslia avataan
     - Osallistujanumeroiden haku
  • 08.30       Osallistujanumeroiden haku päättyy
  • 08.45       Omahuoltopisteelle tuotavien tavaroiden viimeinen jättöaika lähtöalueella
  • 09.00       Lähtö, lähtöryhmä 1 (65 km ryhmä 1, 130 km)
  • 09.30       Toinen lähtö, ryhmä 2 (65 km ryhmä 2)
  • 10.00       Kolmas lähtö, (30 km ja sähköpyörät 32 km)
  • 11.45       Ensimmäisiä 32 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 12.00       Ensimmäisiä 65 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 12.00 - 20.00   Lounasbuffet avoinna. Hinta ulkopuolisille xx eur/hlö.
  • 14.15       Toiselle kierrokselle (130 km matkalla) lähtö suljetaan
  • 15.15       Ensimmäisiä 130 kilometrin ajajia odotetaan maaliin
  • 15.30       Ensimmäinen huoltopiste (13/78 km) suljetaan, osallistujat
               ohjataan suoraan maaliin.
  • 16.45       Toinen huoltopiste (25/90 km) suljetaan,
  • 17.45       Kolmas huoltopiste (40/105 km) suljetaan,
  • 18.45       Neljäs huoltopiste (52/117 km) suljetaan,
               osallistujat ohjataan suoraan maaliin.
  • 19.30       Palkintojenjako (kaikki sarjat)
  • 20.00       Maali ja tapahtumakanslia suljetaan
  • 22.00 -     Iltabileet

Tapahtumakanslia / osallistujanumeroiden haku on auki pe 6.8. klo 15-21 ja la 7.8. klo 07-08:30.

Missä?

Pudasjärvi, Syötteen kansallispuisto ja retkeilyalue, 93280 Syöte, Finland.

Tapahtumakanslia, maali ja lähtö: Hotelli Iso-Syöte, Isosyötteentie 246, 93280 Syöte, Finland. Tapahtuman aikaan kulku moottoriajoneuvoilla ylös hotellille on erittäin rajoitettua tilanpuutteen vuoksi. Varaa riittävästi aikaa osallistujanumerosi noutoon.
Lähtö-, maali ja pysäköintialueet sekä peseytymispaikat Google-kartalla

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumismaksu

Ilmoittautumismaksu sisältää ajanoton, huoltopisteiden tarjoilun reitin varrella, buffet-ruokailun, sauna-, suihku- ja uintimahdollisuuden, pyöränpesumahdollisuuden, mahdollisuuden palkintoihin sekä sisäänpääsyn iltabileisiin.

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Kypärän käyttö on pakollista.

Osallistua voi millä vain lihasvoimin kulkevalla polkupyörällä.

Peruminen

Osallistumismaksusta palautetaan 45 euroa lääkärintodistusta vastaan. Palautusta varten toimita tilinumero ja skannattu lääkärintodistus osoitteeseen krossikommuuni (ät) gmail.com. Palautus koskee ainoastaan peruutuksia, joiden lääkärintodistus toimitetaan viimeistään 3.8.2020.

Tapahtuman peruminen

Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan järjestäjästä johtumattomasta syystä, siirrämme osallistumisoikeudet mahdollisine oheistuotteineen seuraavan vuoden tapahtumaan. Voit myös myydä osallistumisoikeutesi vapailla markkinoilla haluamallesi taholle (ks. osallistumisoikeuden siirto alla). Tällaisessa tapauksessa emme veloita muutosmaksuja ilmoittamamme ajanjakson aikana. Voimme vaihtoehtoisesti palauttaa osallistumismaksusta 50 %.

Osallistumisoikeuden siirto ja muutokset osallistujatietoihin

Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle ja/tai siihen voi tehdä muutoksia ilmoittautumisen yhteydessä saamasi linkin kautta. Ostaja ja myyjä voivat sopia kaupoista keskenään. Muista myyjänä lähettää ilmoittautumisen yhteydessä saamasi osallistujatietojen muutoslinkki uudelle osallistujalle, niin uusi osallistuja voi muuttaa tiedot ja sarjat haluamikseen. Kaikki muutokset maksavat 5eur / kerta ja ne maksetaan muutosten yhteydessä suoraan verkossa.

5.8. jälkeen siirtoja ja muutoksia voi tehdä vain tapahtumakansliassa perjantaina 6.8. klo 15-21, ja niistä veloitetaan 10 euroa per siirto tai muutos. Summa maksetaan käteisellä tapahtumakansliaan. Lauantaina 7.8. muutoksia ei voi enää tehdä.

Joukkueilmoittautumiset

Joukkueet voi ilmoittaa etukäteen sähköpostitse tai tapahtumakansliassa perjantaina 6.8. Lisätietoja täällä.

Osallistumisen vahvistaminen

Osallistuminen tapahtumaan vahvistetaan hakemalla osallistujanumero tapahtumakansliassa sen aukioloaikana perjantaina 6.8. tai lauantaina 7.8., kuitenkin viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöaikaa. Noutamalla osallistujanumeronsa tapahtumaan osallistuja vahvistaa myös tutustuneensa kilpailuohjeeseen, sekä tapahtumakanslian ilmoitustaululla olevaan ohjemateriaaliin.

Tietosi

Ilmoittautuessasi hyväksyt tietojesi käytön tapahtuman järjestämiseen liittyvissä tarkoituksissa. Nimi, seura, sarja, tulos ja paikkakunta voidaan julkaista tuloksissa ja muissa tapahtumaan liittyvissä tiedotteissa. Muita tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman suostumustasi.

Tapahtumassa voi olla kuvaajia, ja tapahtumassa otettuja kuvia voidaan käyttää tapahtuman järjestämiseen liittyvissä tarkoituksissa.
Tapahtumaohjeet ja tapahtuman erityispiirteet

Syöte MTB -tapahtuman reitti kulkee osin kansallispuisto- ja retkeilyalueilla. Reitit ovat suurelta osin myös yleisiä retkeilyreittejä, joten niillä voi olla myös jalan kulkevia retkeilijöitä. On lisäksi syytä olla erityisen tarkkaavainen risteyskohdissa, sillä kaikkia risteäviä reittejä ei voida sulkea tapahtumaa varten. Reiteillä on paikoin pitkospuita, joista suurin osa on hyvässä kunnossa. Osalla reitistä voi kuitenkin olla myös huonokuntoisia pitkospuita. Osallistujien on syytä noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta pitkospuilla ajaessa.
PoroOsallistujien on syytä huomioida myös se, että Syöte MTB -tapahtuman reitti kulkee poronhoitoalueella.
Reitti on merkitty muovinauhoin. Joitain risteyksiä on myös merkitty nuolikyltein reitin selkeyttämiseksi.


Nuolikyltti

Erityisen suurta huomiota ja tarkkaavaisuutta vaativat paikat on merkitty alaspäin osoittavalla nuolella tai kahdella nuolella. Suosittelemme hidastamaan nopeutta ko. paikoissa reilusti.

Tieosuudet

Reitti alkaa parin kilometrin tieosuudella. Lähdössä ja sen jälkeen sekä tieltä maastoon siirryttäessä osallistujien tulee noudattaa suurta varovaisuutta ja ennen kaikkea välttää sivusuunnassa "äkkinäistä tempoilua".

Muista tieosuuksilla seuraavat asiat:

 • Käytä liikennesääntöjen mukaisesti tien oikeaa kaistaa – vastaantulevien kaistalla ajaminen on ehdottomasti kiellettyä
 • Säilytä oma ajolinja sekä riittävä välimatka edessä ja rinnalla ajavaan
 • Mutkittelu, voimakas jarruttelu ja kiilaaminen on ehdottomasti kielletty
 • Mikäli tiellä sattuu olemaan esteitä (esim. reikä kestopäällysteessä), varoita siitä hyvissä ajoin takana tulevia.
 • Risteystä lähestyttäessä anna takana tuleville merkki (esim. kädellä osoittaen) ja hidasta vauhtia tasaisesti, niin että käännös tai siirtyminen maastoon tapahtuu sujuvasti.

Ohitustilanteet

Reitti on pääosin kapeaa ”singletrackiä”. On siis enemmän kuin todennäköistä, että jonoja syntyy. Huomioi takaa tulevat ja jätä heille mahdollisuuksien mukaan tilaa ohittaa, vaikka polun sivuun siirtyen. Ennen ohitusta varoita ohitettavaa kertomalla kummalta puolelta aiot ohittaa. Ja kiitos on aina mukava kuulla, kun on antanut reilusti tietä.

Huoltopisteet

Huoltopisteillä on yleensä tarjolla mm. vettä, urheilujuomaa, rusinoita, suolakurkkua, ruisleipää ja juustoa. Tarjoilu saattaa vaihdella.

65 km reitillä on neljä huoltopistettä, omahuoltopiste sekä maalihuolto

 • H1: Säkkisenlammit, 13 km
 • H2: Puolivälinlampi, 25 km
 • OH: Valkamantiellä/Niskavaarantiellä, 33 km kohdalla
 • H3: Kellarilampi, 40 km
 • H4: Romekangas, 52 km
 • Lisäksi maalin yhtyedessä on huoltopiste, 65 km.

130 km matkalla ajetaan kaksi kertaa 65 km reitin kierros, joten yo. huoltopisteiden annit ovat tarjolla kahdesti.

30 km reitillä on yksi huoltopiste sekä maalihuolto

 • H2: Puolivälinlampi, 15 km.
 • Lisäksi maalin yhtyedessä on huoltopiste, 30 km.

Huoltopaikalla ajoreitti on pidettävä vapaana ja henkilöstön ohjeistusta on noudatettava huollossa. Huoltopisteet toimivat onnettomuustilanteissa evakuointipisteinä, samoin miehitetyt tienylitykset. Tästä syystä on hyvä tietää, minkä verran on matkaa edellisestä huollosta.

Mahdollisen onnettomuuden sattuessa jokainen on velvollinen auttamaan loukkaantunutta ja estämään lisävahinkojen syntymisen. Osallistujien on ehdottomasti noudatettava järjestäjien heille antamia ohjeita. Vakavan onnettomuuden sattuessa järjestäjällä on oikeus keskeyttää tapahtuma. Viralliset lausunnut antaa järjestäjän nimeämä henkilö.

Oma huoltaja ja reitin seuraaminen

Kaikkien turvallisuuden takaamiseksi pyydämme erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta etenkin pysäköinnissä kaikkien niiden osalta, jotka seuraavat tapahtumaa reitin varrella. Huomioi pysäköintikieltoalueet.

Huomioitavaa

Reitti kiertää pääosin kansallispuiston alueelle merkityillä pyöräilyreiteillä. Mikäli jaksat kantaa täyden geelipussin / juomapullon maastoon, jaksat sen varmasti tuoda myös takaisin. Kansallispuiston luonto on herkkää, ja mikäli roskaamista tapahtuu, voi tapahtuman järjestäminen tulevaisuudessa olla haastavaa. Tästä syystä järjestäjät voivat halutessaan merkata osallistujien mukaansa ottamia tuotteita. Mikäli maastosta löydetään osallistujan jäljiltä merkattuja tuotteita veloitetaan osallistujalta tapahtuman jälkeen siivouskuluina 40 eur / tuote. Järjestäjän havaitessa roskaamista osallistujan taholta, voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyt nämä säännöt ja ohjeet. Sääntöjen ja ohjeiden rikkomisesta voidaan kyseisen osallistujan suoritus hylätä.

Yhteistyössä

Pyörä-Suvala

TREK bicycles

Syötteen kansallispuisto

Syötteen Eräpalvelut

Evoc

Orbea

Pyörämaailma

Pörhö - Vuodesta 1956

© Krossikommuuni ry 2012-2018